Utrusta kontoret

Att utrusta en arbetsplats oavsett om det är ett kontorslandskap eller ett hemmakontor skiljer sig inte särskilt mycket. Utöver skrivbord, datorstolar, hyllor och arkivpärmar finns det en mängd andra saker som är nödvändigt att ha i kontoret.

KontorHär kommer därför en guide med beskrivning av vad som med fördel bör finnas i ditt kontor. Andra tips för hur du kan inreda ditt kontor på bästa möjliga sätt hittar du här

Kulspetspennor – det finns nog ingenting på en arbetsplats som används mer flitigt än pennor. Det alla kontor borde ha är ergonomiska kulspetspennor med ett bra och komfortabelt grepp.

Post-It lappar – den klassiska Post-It lappen har räddat många möten genom åren. De är oumbärliga som påminnelser på skrivbordet eller kylskåpet. Post-It lappen är den ultimata kontorsprodukten för alla medarbetare på kontoret. Det är enkelt att strukturera mappar och papper genom att använda olika färger.

Anteckningsböcker – med datorer och smartphones är det lätt att förbise en så viktig kontorsprodukt som ett anteckningsblock utgör. Att klottra ner anteckningar för hand är alltid det snabbaste sättet! Här på Kalenderkungen.se hittar du marknadens kanske bästa anteckningsböcker och kalendrar.

Utskriftspapper – vissa kontor använder tonvis med papper varje år. Främst är det till skrivaren och kopiatorn. Det är inte alls ovanligt att dokument och avtal som skrivs ut kan innehålla över tio sidor. Därför är det viktigt att ha en pappersdepå och alltid hålla ett öga på när pappret börjar ta slut så man har tid att beställa in nytt.

Dokumentförstörare – även på mindre kontor förekommer det ofta viktiga handlingar som ska förstöras. Därför är en dokumentförstörare en god investering, som ser till att viktiga uppgifter inte hamnar i fel händer.

Dokumentskåp – det finns ju också papper som man vill spara men som inte ska hamna i fel händer. Då behövs ett dokumentskåp där man kan låsa in företagshemligheter, projektplaner och olika ekonomiska redovisningar. Skaffa gärna ett som är brandsäkert så även olyckor och katastrofer inte kan komma åt dem.

Kaffemaskin – det är ett välkänt faktum att flera timmar framför en dator kräver flera koppar kaffe. Per person. Så en stor och pålitlig kaffemaskin är behövlig. Lägg till ett gäng koppar och en diskmaskin.

Fikarum – en liten större grej som inte kan köpas men varje kontor ska ha ett rum där man kan slappna av. Bäst om det fanns en kyl och frys så de anställda kan ställa in sina matlådor. Rummet borde ha bekväma stolar och hemtrevlig inredning. Här ska man kunna varva ner och äta lunch i lugn och ro.

Papperskorgar – lätt att förbise när man mest jobbar med datorer. Många uppskattar dock att anteckna på papper. Post it-lappar och anteckningspapper måste kastas någonstans så man kan hålla skrivbordet rent och snyggt.