Ta hjälp av andra företag

Som företagare inser man snabbt att det går inte att göra allting ”inhouse”: det vill säga internt inom företaget. Istället kommer man att behöva söka hjälpa från andra företag. 

Hur mår företaget?

Att försöka se hur företaget och de anställda mår är en lång process som äter mycket tid. Och du som ägare är så klart inte den mest objektiva personen att fråga. Det kanske inte är så lätt för dina anställda att vara helt ärlig med dig heller, eftersom de inte vill att chefen ska tycka illa om dem.

Det finns konsulter som man kan ta in och få jobbet gjort. De kan antingen gå igenom företagets räkneskaper och sätta dessa parallella med dina konkurrenter, eller så kan du se till att skaffa en certifiering enligt Arbetsmiljöverkets riktlinjer och blir ett arbetsmiljöcertifierat företag.

Automatisera processer

Det låter väldigt diffust, men varje företag borde sträva efter att ha ett så pass automatiserat arbetsflöde som möjligt. Det spara tid, minskar risken för fel och brister och det går också lättare att mäta resultat samt prestation.

Sådana här automatiseringsprocesser dyker inte upp från ingenstans och kommer inte med någon programvara från internet som är gratis att ladda ned. Man måste hitta ett företag som kan det här och som kan leda er rätt till den typ av programvara och hjälp som ni behöver.