Starta

Det är otroligt mycket man skall tänka på när man startar företag. Men, låt det inte avskräcka dig! Sverige behöver mängder av entreprenörer och därför måste vi hjälpas åt. Det gäller att hitta den hjälp man behöver för att nå toppen!

klättra
Vi måste värna om våra entreprenörer och ge dem det stöd vi kan. Det är dessa människor som skapar jobben och det är entreprenörer som bidragit till den höga välfärd vi har i Sverige. Det får inte bli så att byråkrati och regler försämrar så mycket att en person med en god affärsidé drar sig för att starta företaget. Skatter och avgifter måste också hållas så låga så att det lönar sig att starta ett företag. Givetvis får det inte bli på bekostnad av den svenska välfärden – man måste här hitta en bra balans.

Hjälp att få

Det finns bra hjälp att få när man vill starta upp företaget. Kommunerna är mycket intresserade av att få fram bra och konkurrenskraftiga företag på sina orter. Därför är det smart att kontakt Näringslivskontoret i kommunen när de första tankarna på starten kommer.

Arbetsförmedlingen hjälper ofta också till med Starta-eget-kurser. Här får man bra tips om hur man skall lägga upp en budget, presentera sin företagsidé, klara bokföring och redovisning och mycket mer. Det finns ibland också möjlighet att få Starta Eget-bidrag. Detta kan innebära att man får ekonomiskt stöd de första månaderna som egen företagare. Det kan vara värdefullt eftersom det kan ta lite tid att få fart på affärerna.

Det finns också en hel del intressanta artiklar på Internet om hur man bär sig åt när man vill starta upp en ny verksamhet. Här får man också för det mesta bra tips om vad man skall tänka på. Här är ett exempel på en bra artikel: http://startaforetag.nu

Låna

Troligen kommer du att behöva låna pengar när du startar upp. Det första steget är att kontakta den egna banken. En annan instans som man kan ta kontakt med är Almi. Här finns ofta möjligheter att få låna pengar till bra och innovativa projekt. Kontakta Almis kontor på din ort och presentera din idé.

I vissa fall kan man få bidrag till sin affärsidé från Länsstyrelsen. Det handlar då ofta om EU-pengar som kan bidra till att finansiera de inköp av maskiner du behöver göra. Det finns också här möjlighet att få bidrag till utbildning/kurser som du behöver för att utvecklas som företagare.

 

This entry was posted in Tips.