Starta en foodtruck

Om du har ett stort intresse för matlagning eller kanske redan har en befintlig verksamhet inom restaurangbranschen och vill starta en foodtruck så kommer här några sker som du bör ha koll på innan du kör igång.

Som med den mesta verksamhet som ska köras igång så är en affärsplan den bästa starten. När ni skrivit ner allt som kan tänkas för den verksamhet som ni ska starta så är inköpet av ett fordon det första och viktigaste investeringarna som ska göras. Det kan finnas färdiga foodtrucks att köpa, samtidigt så kan de kosta en hel del. Att köpa en gammal husbil och bygga om denna kan vara ett nog så gott alternativ.

När er foodtruck är byggd efter konstens alla regler så gäller det att få den godkänd av miljöförvaltning och trafikkontor i den kommun som du ska bedriva din verksamhet. Detta kan vara bra att kolla upp innan ni sätter igång vad som gäller för att det inte ska bli några större problem.

När allt är okay med tillstånd så gäller det att fixa det sista innan ni kan ställa upp er och börja laga mat. För att kunna ta betalt så gäller det att ha ett lagstadgat kassasystem som är enkelt att hantera i en foodtruck. När allt är installerat och klart så är det dags för Grand Opening. Se till att skapa en buzz av det hela och bjud in vänner och bekanta till den stora öppningen.