Skaffa lagerlokal

Utöka företagets varukapacitet med en lagerlokal. Det finns några saker att tänka på när man letar efter och har skaffat sin lokal. Här nedan ser du våra bästa tips när du år ute på jakt. 

Skaffa lokal du behöver sen, inte nu

Kanske låter lite konstigt, men det lönar sig faktiskt att skaffa en lokal som är större än man för tillfälligt behöver. Tanken är ju att lokalen ska kunna hålla alla dina varor och om du betalar för en lokal som rymmer ditt lager nu så kommer det nog vara för litet om några år. Och då måste du göra om alla steg igen och flytta alla varor till ett större lager.

Bättre att det är lite för stort och därmed betala för dessa tomma ytor just nu för då vet du att det finns plats för ditt företag att växa.

Inredningen

Alla lokaler behöver inredning, likaså lagret. Här ska man stapla produkterna man säljer. Därmed måste man har smart inredning där allting har en given plats. Fundera ut ett bra system för att katalogisera varorna och fundera hur dessa ska förvaras. Ska det packas på pallar eller upp på höga hyllor? Kanske borde varorna som ni säljer minst av ligga högst upp och de populäraste nära till hands.

Om du väljer att stapla på höjden måste det finnas ett smidigt sätt att nå varor längst upp. Och inredningen ska inte täcka all yta. det måste även finnas gångar och arbetsytor. Samt måste man tänka över hur breda gångarna ska vara: ska det få plats en truck eller flera stycken i lagret? Hur många kommer att arbeta där samtidigt?

Dessa frågor ska man ställa sig både före och efter man skrivit kontrakt på en passande lokal. Med eftertanke och smart planering kan man få ett smidigt och fungerade lagersystem som hjälper företaget framåt.