Resebranschen

Resebranschen har fått ett rejält genomslag på Internet. Det här är något som resenärerna tjänat stora pengar på. Det är nu mycket enkelt att välja vem man skall boka sin resa eller sitt hotellrum hos.

flyg

Det finns en stor mängd företag som startat upp i resesegmentet på senare år. Det har skapats företag som tillhandahåller söktjänster för att hitta billiga flygstolar. Tidigare fick resenärer som sökte en semestervecka utomlands uppsöka en resebyrå för att boka resa. De stora resebyråerna Apollo och Fritidsresor är exempel på företag där man bokade sin paket- eller charterresa.

Idag har företag dykt upp på marknaden som söker billiga flygstolar hos mängder av flygbolag. Exempel på sådana företag är Resfeber, Supersavertravel, Seat24, MrJet och många fler. Konkurrensen är mycket stor i denna bransch. Konsumenten söker enkelt flyg till vald destination och sökningen startar för att hitta snabbaste eller billigaste resan. Dessa företag tjänar sina pengar på att vara affiliates för de olika flygbolagen. När en resa bokas genom dessa söktjänster kommer företaget att få en viss procent i provision. Förtjänsterna blir stora för det företag som når ut till kunderna. Det gäller att synas på Google, Yahoo, MSN eller liknande sökmotorer. Om du funderar över att starta ett företag som affiliate kan du läsa lite mer om systemet här på Wikipedia. Alternativet är att bygga ett starkt varumärke genom annonsering. TV är ett bra sätt att nå ut till kunder, men det är också det dyrare alternativet för annonsering.

flygplats

När man startar ett företag inom resesegmentet kan det vara bra att nischa in sig och skapa resor i paketform till vissa specifika destinationer. Ett exempel på ett framgångsrikt mindre företag i resebranschen är Reseshopen. Företaget har specialiserat sig på resor till Costa Rica, Prag, de Brittiska öarna med mera. Här är det enklare för företaget att synas på Internet eftersom konkurrensen inte är lika stor. Det är en stor fördel för konsumenten att boka sin resa som ett paket där man förutom hotell och flyg också får en planerad rundresa i landet tillsammans med en duktig guide. Som konsument har man här chansen att på ett enkelt sätt få se de största sevärdheterna i landet eller staden. Paketresorna i Reseshopens regi ger en behaglig mix av sevärdheter och ”egentid” för att utforska området på egen hand.