Organisera kontoret

shutterstock_271851095

Ett organiserat kontor är något som förbättra produktiviteten och arbetsmoralen, oavsett om man jobbar hemifrån eller på ett större kontor.

Steg nummer ett är att rensa upp sin egen arbetsyta, lägg bort alla onödiga saker som byggts upp med tidens gång och se till att allt som ligger kvar har sin plats. Har man inte redan något sätt att förvara ett och annat på skrivbordet kan det vara en bra idé att införskaffa ett par mappar, pärmar, brevhållare och allt annat som kan hjälpa organiseringen av arbetsytan.

Nästa steg är att göra något form av time management, det spelar ingen roll om man väljer att ha detta i ett block, på datorn eller genom en app i mobilen, det viktiga är att det finns någonstans. Detta bör hålla saker som möten, deadlines och annat som man måste hålla reda på. Var noga med att uppdatera den så fort något gjorts eller behöver läggas till.

En viktig del av planeringen på ett kontor är att ha tid åsidosatt för att göra saker som att ringa telefonsamtal och svara på mejl, gör man inte detta finns risken att man försöker få det undanstökat så snabbt som möjligt, att man måste dra med sig någon del av jobbet hem eller i värsta fall till och med glömmer bort att göra det.

Och på tal om mejl så är det ett område man även ska se till att hålla organiserat. Genom att skapa mappar för enskilda kunder och ärenden kommer man att behöva spendera betydligt mindre tid på att leta åt tidigare konversationer och bifogade filer.

Försök dessutom att alltid avsluta en arbetsdag på samma sätt, uppdatera att-göra-listan med all ny information som kommit in under dagen, lägg bort allt som ligger framme på skrivbordet och se till att de hamnar på rät plats för nästa gång de behöver tas fram.