Minska onödigt tidsslösande

Som företagare, och allra mest arbetsgivare är varje sekund viktig. Arbetet som kunderna vill ha och företaget behöver måste bli gjort i tid och det måste vara gjort bra. Det gäller därför att effektivisera och skära ner på arbetsuppgifter som tar onödig tid. 

tid är pengar klocka

Anlita en städfirma

Att städa och hålla kontorslokalen i gott skick är något som antingen tar värdefull tid från personalen eller blir ignorerat och reflekterar dåligt på företaget. Det brukar därför snabbt bli en väl värd investering att hyra in en städfirma som besöker lokalerna regelbundet och genomför grundläggande städning och soptömning.

Detta tar självfallet inte och tar bort ansvaret från de anställda att sköta grundläggande renlighet runt sin egen arbetsplats men låter den i en betydligt större utsträckning fokusera på sina egna arbetsuppgifter.

Begränsa kommunikationen

Att effektivisera genom att minska kommunikationen på företaget kanske låter motsägelsefullt men är faktiskt extremt effektivt. Många tar och avbryter sin arbetsprocess så fort de får ett meddelande på mejlen eller chattklienten. Detta gör att man som arbetare aldrig riktigt kan komma in i uppgifter vilket leder till tidsslöseri. Stäng därför av notifieringarna och bestäm själv en eller ett par tidpunkter per dag då du går igenom alla dina meddelanden. Om någon vill nå dig akut så finns du fortfarande att nå i person eller via telefon.

Vissa har till och med tagit processen ett steg längre och anställt någon för att filtrera mejlen så att endast de viktigaste får uppmärksamhet. Detta sparar självklart på tiden ytterligare.

Använd assistenter

Den klassiska sekreteraren har mer eller mindre blivit utrotad i det svenska samhället, trots det är det mer givande än någonsin att hitta någon som kan göra enklare sysslor som informationsinsamlande, ovanstående e-posthantering, planering eller bokningar. Konceptet heter virtuella assistenter och låter dig hyra in assistenter från alla världens hörn utan att binda upp dig i långa avtal.

This entry was posted in Tips.