Marknadsföra din produkt

Att lyckas sälja produkter på Internet kan vara trixigt ibland och det gäller att man hittar sin nisch. Så innan du startar så bör du göra en ordentlig marknadsundersökning hur det ser ut för just din produkt. Finns det en marknad för det du tänker sälja eller det kanske redan finns en massa webbshoppar som redan säljer din produkt. Det är som sagt en del saker du bör tänka på.

Du gör en marknadsundersökning för att få en hint om konsumenters inställningar till dina tjänster och produkter. Oftast riktar man sig till en specifik målgrupp när man gör undersökningen, det kan gälla ålder, bostadsort eller inkomst. Idag kan du göra undersökningen online, på Företagande.se kan du genom att skapa en användare och logga in skapa undersökningar online. Ett perfekt verktyg för dig som funderar på hur det ser ut för din produkt för marknaden.

Några som lyckats med försäljning på nätet är AZ Design, ett företag som säljer specialdesignade  restaurangmöbler, fåtöljer, soffor och sänggavlar för att nämna några. Här har dom verkligen hittat sin nisch där du som kund kan komma med förslag på hur du vill att din soffa eller sänggavel ska se ut och de tar fram en 3D ritning som du får kolla på och godkänna innan tillverkningen börjar. Man säljer både till privatpersoner och till företag. Här nedan ser ett klipp från Sveriges Televisions program Gomorron Sverige där man sitter i en specialdesignad soffa från AZ Design.

Så funderar du på att börja med försäljning via nätet, se till att du har en bra produkt som kanske ingen annan har. Marknadsför dig på ett bra sätt så har du stora möjligheter att lyckas. Det finns olika sätt att marknadsföra sig på, annonser i tidningar, radioreklam, reklam i TV eller att skicka ut reklamblad. Det senaste kanske är att föredra om man har nystartat och inte har så stor budget för just reklam. Det viktigaste man bör tänka på är att försöka nå ut till den egna kundgruppen, har man en produkt rom riktar sig till ungdomar så är det ganska meningslöst att rikta sin reklam till pensionärer.

Lycka till med din marknadsföring och ditt företagande!